Glass, trasiga hörlurar och en fransk avslutning

Så, det är en ny dag, och i ordning med min nya aktiva blogginställning har jag satt mig här för att skriva ett nytt inlägg om vad som händer i mitt liv. Vi kan väl börja med att berätta att jag hade mitt fruktade stora prov idag. Jag kunde faktiskt allt jag skulle, felet var att jag fick en blackout någonstans mitt under skrivtiden. Och jag skrev något jag själv inte ens vet vad det handlade om. Det skulle knappt förvåna mig om jag får tillbaka det med ett stort frågetecken på den frågan, eftersom jag skrivit på något slags alien-språk. Efter att jag tyckt synd om mig själv tillräckligt länge efter detta hemska prov (jag fick huvudvärk efteråt), åt jag chokladglass. Nu är jag på lite bättre humör. Efter en relativt lång promenad i solskenet, kanske med kameran, kommer nog allt att kännas bra igen.

Nå, dagens anekdot handlar om min mp3. När jag lade mig igårkväll bestämde jag mig för att lyssna på lite musik innan jag somnade. Självklart somnade jag innan jag bort mp3:n, och när jag sedan vaknade mitt i natten, så var det något plastigt som låg vid mina tår. Det visade sig att jag hade (i sömnen, förstås) slitit sönder den ena hörluren. Och jag menar bokstavligen slitit sönder. Hur hade annars plastskalet kunna ha varit skilt från själva elektroniken i hörluren? Så nu blir det till att köpa ett par nya hörlurar också. Och jag som hade tänkt spara pengar. Jag erkänner, jag ser komiken i det hela, men jag tycker ändå inte att det är roligt.

Annars har dagen förflutit rätt så normalt, förutom att jag var så uppe i varv (av nervositet) att jag har varit irriterande, bossig och gnällig hela dagen (förlåt, Alex!). Men jag får hoppas att alla som har haft oturen att träffa mig idag har överseende, och har de inte det, ja, då vet jag inte vad jag gör. Nej, nu lockar solskenet och den ljuvliga vårluften (jag ber om ursäkt, allergiker) och jag vill inte vara inne längre. Så ses vi nog snart igen, om jag lyckas hålla den här aktiviteten uppe!

À bientôt!






När jag ser den här bilden får jag en känsla av att Julie Andrews ska komma springande i en dirndl och utbrista något om The hiiills are alive..! Får inte ni?

Vårkänslor (=glädje, lycka & frihetstankar)

Nej, men god morgon! Så trevligt att du sitter här och läser min blogg! Ska jag berätta något mer idag? Jag pluggade aldrig igår. Det var mycket illa, för nu måste jag plugga in allt till provet på en dag. Men jag har mig själv att skylla, så jag ska inte gnälla.

Jag ställde in min stereo så att den skulle börja spela (och väcka mig) klockan åtta idag, så att jag skulle ha tid att ta igen vad jag missade igår. Men nej, den började inte spela klockan åtta. Vet ni varför? Jo, för jag hade inte ställt om min stereoklocka till sommartid. Så när den började spela, och jag trodde att klockan var åtta (och kände mig duktig som gick upp direkt) blev jag mycket besviken och förvirrad när jag tittade på den vanliga klockan och upptäckte att hon var nio. Då gav jag upp mitt pluggande och städade mitt rum istället. Och sedan satte jag mig här för att skriva lite, så att du skulle få lite att läsa!


Före

Efter

Kära läsare, det är officiellt: Våren är här!


God morgon alla, god morgon livet!

Så, då var det lördag igen! Ljuva, härliga lördag! Om en liten stund ska jag gå ner och äta goda (men onyttiga såklart) flingor till frukost. Flingor med torkade jordgubbar och mörk choklad? Mmmmm ...

Tänkte läsa min bok (Wives and Daughters) som fredagsmys/-underhållning igår. Men nej, då, jag somande innan jag ens hann ta upp boken ur min skolväska. Inte så roligt. Men det var ganska skönt ändå. Sedan vaknar man tidigt på morgonen av att pappas mobil ringer, vilket inte heller var så roligt. Fast inte så farligt ändå. Jag tog vara på tiden och gick upp för att städa mitt rum och sätta mig vid datorn, innan Syster kommer hit och tar den för resten av dagen (hon arbetar med en uppsats). Så jag tänkte: 'Nej, jag skulle ju försöka ta tag i min blogg', också satte jag mig här och började skriva.

Igår tittade vi på Frankensteins monster (från trettiotalet, ja), på svensklektionen. Det var faktiskt roligt. Även om den i dagens samhälle blir komisk, med sina gamla effekter, avsaknad av filmmusik och överdramatiska sätt att ge en skräckkänsla, är den ändå obehaglig på vissa sätt. Visst, man kan skratta och se det hela som ett skämt, men om man ser på handlingarna som visas, och ignorerar att den inte är som dagens filmer, så är den relativt otäck. Som när monstret kastar en liten flicka i vattnet. Strunta i att hon kastas i vatten som i verkligheten inte kan vara mer än 20 cm djupt, och se människan bakom! Det är i alla fall så jag försöker se den (även om jag också kan fnissa åt specialeffekterna).

Vad finns det annars för små luddiga tankemoln i min hjärna så här på en lördagsmorgon?
Det var en bra fråga.
1) Jag måste plugga idag och vara en duktig flicka.
2) Jag vill inte vara en duktig flicka och plugga idag.
3) Hundboxen måste göras i ordning, så att den är färdig när Norna kommer.
4) Jag är en nörd som bara läser gamla romaner.
5) Jag trivs med det.
6) Jag är hungrig och vill äta frukost.
7) Det här inlägget är nog redan för långt.
8) Därför ska jag ladda upp en bild och sedan publicera det.
9) Adjö, ni (?) trogna som orkat läsa så här långt. Ni kan vara stolta!


Yes, I want to do some writing today!


Livet, jag omfamnar dig!

Får jag lov att presentera min senaste bekantskap? Här är hon, mycket trevlig om jag får säga det själv.



Jag kommer att drömma mardrömmar om henne i natt, jag lovar. Vi hade Hjärt- och Lungräddning på idrotten idag, och hon var snäll nog att ställa upp. När man har tryckt bröstet tillräckligt långt ner säger det 'klick'. Läskigt värre.

Ja, jag sade ju att jag skulle försöka vara mer aktiv. Har som vanligt inte gått så bra. Och har inget bättre för mig än att ladda upp fula bilder på övningsdockor. Senare ikväll blir det andra delen av Jane Eyre med Syster. Det blir nog dagens höjdpunkt, att slänga sig i soffan och låta fantasin sväva iväg till fjärran platser och tider, där livet egentligen inte var lättare, men verkar vara det, eftersom man får sitt lyckliga slut.

Imorgon blir det information om projektarbetet, och jag hoppas på att få igenom min lilla idé. Vad jag vill göra som projektarbete, det vill ni allt bra gärna veta, vad? (Haha, om någon läser, det vill säga.) Men det säger jag inte, för det är HEMLIGT.

Usch, vad jag vill ha sommarlov ...
Fast när jag tänker på saken, är livet ändå rätt underbart. Och man ska njuta, ta vara på ögonblicket.
Ma vie, je t'embrasse!


RSS 2.0