La pluit glacé

Kära, älskade läsare av min blogg (om ni nu är några, annars skriver jag till mig själv!). Är det inte alldeles, alldeles underbart?! Det snöar! Stora, vita dun faller till marken i stora virvelvindar. Taken är vita och marken blöt. Jag är lycklig.

Sedan jag skrev ovanstående har det gått två dagar. Jag vet inte hur det är på skolan, men här hemma ligger snön vit på marken och solens stålar får snön att glimma som kristall. Jag vill bara ut i snön, men det går inte. Varför måste man alltid plugga?




Klockan är slagen

Nej, nu sitter jag här igen och skriver fastän jag egentligen har annat att göra. I morgon är det stort matteprov och jag har inte ens räknat klart kapitlet. Dessutom har jag "anställningintervju" på franskan, läxa i fysik, och min tysklärare kommer antagligen att ha glosförhör med mig, fast glosorna var till måndagen (hon hann inte med mig då). Trots det har jag inte panik, och tänker inte skippa kören. Eller jo, jag har nog så mycket panik att jag inte längre påverkas av den, egentligen. Men jag

Så här sitter jag nu på biblioteket (som alltid) och väntar på bättre tider. Det vill säga sådana tider då jag kan allt jag ska kunna, får MVG i allt utan ansträngning och det är jullov. Oj, vänta, fel ordning! Jullovet ska självklart komma först på listan. Det är vad jag behöver.

Om jag bara lyckas ta mig igenom den här veckan och nästa, så har jag faktiskt goda chanser att överleva till den här julen. Felet är de prov, arbeten, projekt och läxor som ligger mellan mig och lördag om en och en halv vecka.

Nej, nu får jag ta mig i kragen. Man klarar inte sina prov bättre för att man struntar i att plugga utan sitter och klagar istället.

Hejdå!
(I starkt behov av en originell avslutningsfras!)

Gotiska lövhögar och Matte C

Jag böjer mig bakåt och ryggen knakar något alldeles förfärligt. Idag var vår stora "bort-med-alla-löven-från-gräsmattan-dag". Så jag har väl tagit bort 17 enorma lövhögar idag.



Men nu är det skönt, för här sitter jag vid datorn och myser med clementiner och ett glas mjölk. För resten av kvällen är det matte (c) och tyska glosor som gäller. Och kanske en liten titt på Star Wars II som går i dansk TV. Det beror på om man orkar med de roliga danska undertexterna.

Oh! Jag har äntligen kommit på en titel till mitt arbete i Kultur- och Idéhistoria också:
"Makten och Härligheten speglad i arkitekturen".
 Vad sägs om det? Mammas förslag till en parodititel var
"Skryt inom arkitekturen genom tiderna - från Triumfbågen till Turning Torso",
 men det täckte inte riktigt ämnet, så ... Glädjande nog har jag gotisk arkitekur som utgånspunkt, vilket innebär att man kan lägga in massor av bilder av Notre Dame (Paris) utan att någon klagar. Det är trevligt.



Nej, det var allt för idag. Ha det så bra till nästa gång jag uppdaterar!

Inspirationsbrist?

Usch, det var ju värst så inaktiv jag varit här. All min kreativitet och inspiration den senaste tiden har gått åt till skoluppgifter. Men, glädjande nog, har min andra beställning äntligen kommit, och jag plågar familjen obönhörligt. Den ger mig enormt mycket extra energi. Igår, när jag var genomvåt hela dagen var jag jätteglad, för jag lyssnade på alla sånger.



En mycket trevlig skiva, måste jag påpeka (fastän ni säkert redan förstått att jag tycker det, intelligenta som ni är).

Mhm. Som jag berättade i mitt första inlägg, har jag ingen erfarenhet av bloggande. Vad är det meningen att jag ska skriva nu? Vad jag har gjort idag? Eller den senaste veckan? Eller planerna för kommande vecka? Eller ska jag helt enkelt kalla det ett inlägg och publicera det?

Nå, som ni säkert redan märkt fortsatte jag precis att skriva. I bakgrunden spelar min nya skiva utdrag ur "My Fair Lady" och livet känns mycket trevligt. Utomhus jagar vinden sig själv, som en rastlös själ utan hopp om räddning. Månen har gått upp för flera timmar sedan, den ser ut som ett brinnande klot i kväll. (Där fick ni ett par miljöbeskrivingar också!) I den kvällen var jag ute förut och täckte över vår altan. Jag kan ju säga som så att det inte var särskilt lätt att få plåtarna på plats så som vinden slet i dem. Men det gick!

Plugg är det förstås att göra, som alltid, men på något sätt stressar det mig inte i kväll. Jag längtar efter jullovet så ofantligt att jag knappt själv kan förstå det! Eller i alla fall till advent. Och till att ha en julkalender hängande på väggen.

Det här inlägget blev visst ganska oorganiserat. Jag ber om ursäkt. Jag har visst tappat den lilla känsla jag hade i början för vad som bör skrivas. Förhoppningsvis kan jag komma med något mer välstrukturerat nästa gång.


Breakfast with Julie

Ah, äntligen fredag. Sitter på skolan och har håltimme, det är då man kan passa på att gå in på sin blogg. Första lektionen av tre är avklarad. Efter håltimmen väntar Kemi B, lunch och Svenska B. Kanske inte världens roligaste, men sedan är det bara att åka hem och stanna där i två dagar. Men usch, det blir att plugga hela veckoslutet ändå ... Kemi och matte och svenska och kultur- och idéhistoria och tyska och franska och fysik och kanske lite engelska. Nej, nu måste jag rycka upp mig. Jag ska nog äta min frukost nu. Vi laddar upp en bild, då blir man glad! Och så tittar vi på lite Julie Andrews.



Så, ja. Redan på bättre humör. Bilden är framsidan jag gjorde till sagan "Prinsessan och Skomakarsonen" som jag skrev i våras. (Bilden är hopklippt, det är inte jag som MÅLAT den)

Perpetuum mobile och Fifi Brindacier

Här sitter jag nu, vid en biblioteksdator med enormt stor skärm, och skriver lite. Egentligen är det meningen att jag ska göra min läxa och ta reda på fakta om perpetuum mobile, såkallade evighetsmaskiner. Felet är att det inte riktigt går att hitta någon seriös sida med det. Slutade redan vid halv elva eller så idag och åkte till Espressohouse med min fransklektionsväninna. De tar 32 kronor för en stor apelsinjuice, rena rånet. Dock har man matkort, så det är bara att betala med det, så får skolan betala ens juice och scone.

Annars är det helt plötsligt mycket att göra i skolan, jag trodde att det var lugnt, men det var det inte ... När jag kom tillbaka från lovet var det helt plötsligt projekt och prov i alla ämnen som blev inbokade de närmaste veckorna. Jag kommer att dö. Tur att det är kör idag och vi ska börja öva Luciasånger, annars hade jag aldrig klarat mig.

Nej, nu ska jag be att få presentera den första av mina båda morötter som kom igår. (Den andra kommer väl så småningom.)



Tadaaaa! Är den inte vacker? 40-årsjubileumsutgåvan av Sound of Music med en massa extramaterial. Det är sådant som gör mig glad.

Nej, nu ska jag gå och läsa franska, jag får hemuppgifter till onsdagslektionerna för att inte missa kören. Vad sägs om vår nya resa inom litteraturens värld? Pippi Långstrump på franska, det är något, det. Påminner mig om boken vi läste i nian: Professeur Cerise. Mycket, mycket spännande.

Nej, då säger vi så. "Fifi Brindacier", je viens!

Ett liv av skratt och sång

Tillbaka från Lund och högmässa med kören. Riktigt roligt, faktiskt ... sångerna, i alla fall. Självklart också alla underbara människor i kören. Och den galna indiern som skulle titta på domkyrkan och filmade mig och en annan tjej där vi satt på trappan och väntade på att bli insläppta:



> Markerar indiern [med indisk accent]
- Markerar min körsångarkompis och jag

"> Is this the famous church of Lund?
- Uhm ... Yes.
> Can I take a photo and film you here? And you can tell me something of the church,
- Hmm ... OK.
> Yes, now I will take photo ... And now we will shoot. Tell me of the church!
- Hehe ... This is the famous church of Lund.
> What's it called?
- Domkyrkan.
> Louder!
- [halvskriker] Domkyrkan!
> Okay, thank you very much."

På vägen hem kom jag fram till att jag vill fylla mitt liv med glada skratt och sång. Det händer så ofta att jag säger att mitt liv ska förändras, men det händer aldrig. Well, here it is, nu gör jag ett nytt försök att hinna med mycket mer än skolan.


Hmmm ... Lite gammal bild, och jag var sjuk när den togs, så ... Men det här är kören, i alla fall.

Oh, det är förresten något mycket trevligt på väg hem till mig. Två presenter. Från mig till mig. Man kan behöva pigga upp sig själv med "morötter" ibland, och inte bara köra på med piskan. Vad det är? Ja, det får ni allt se!

Att skratta åt sig själv

Jo, så här är det: Jag är galen i Julie Andrews. Ni kanske redan visste det, men jag kände mig tvungen att påpeka det för att förklara detta lilla youtubeklipp.

http://www.youtube.com/watch?v=64GQTf0npEE

Jag skulle lägga in själva videon om jag visste hur man gjorde, men för tillfället överstiger det mina förmågor. För övrigt är det skrivning av labbrapport och körsång som gäller idag. Dock inte sådan som i klippet ...

Om videon kan jag berätta att det ÄR Julie Andrews själv som spelar mamman, och den är inspelad tre år innan hon gjorde Sound of Music.

RSS 2.0