Ännu ett nytt år

Nu är den här igen. Tiden för nyårslöften och fyrverkerier och konfekt. Som vanligt kommer att jag lova mig själv saker, och som alltid kommer jag säkert att bryta mitt löfte mycket snart. Och jag som annars brukar uppfylla mina löften. Det är bara nyårslöften som inte går.

Ett nytt år är på väg, det är så nära att man nästan kan känna doften av det. Det kommer som en vind, klar men mild, och sopar undan det gamla. Jag har stora förväntningar på det nya året. Eller skulle jag kanske snarare säga stora förväntningar på mig själv och vad jag kommer att göra under det kommande året? Det är nog närmre sanningen.

Dessvärre har jag en hemsk migrän nu under årets sista timmar, så det är bara att krypa ner i sängen och hoppas på en bättring till i kväll.

Vi ses nästa år!

Le malheur - le chagrin



Jag vet inte hur rätt franskan är i det som kommer nedan, men jag kände ett starkt behov av att uttrycka mig, och ordflödet kom på franska. Varför vet jag inte. Jag kommer att översätta.

Dans la nuit,                                                I natten,

Qui est sombre et douce,                         Som är mörk och mjuk,

Je me jette.                                                  Kastar jag mig.

Mon âme crie:                                             Min själ skriker:

Elle est morte.                                             Hon är död.

Elle est morte.                                             Hon är död.

Elle est morte.                                             Hon är död.

Et je pleurai.                                                Och jag grät.



Min hund är död.

God natt.


Le bonheur

Jag är lycklig.
Idag har jag skrivit. Jag har en ny idé till en berättelse.
Jag är lycklig.






Julen baklänges - en historia

Nej, jag ska inte ljuga. Jag har varit skandalöst inaktiv här på min blogg, men har man mycket att göra och datorn är upptagen konstant finns det inte mycket att göra åt saken. Kanske ska jag börja med att berätta att den här dagen är den bästa på året. Så synd att juldagen bara finns en gång om året! Dagen när man får göra (nästan) vad man vill, och hela familjen är avslappnad och glad.

Jag började denna underbara dag med att se på en av mina julklappar, en DVD med Svansjön från Parisbaletten. Mycket trevligt. Efter en mycket sen frukost såg jag sedan på denna mycket fina balett (med en snygg skurk) ännu en gång, eftersom familjen (särskilt pappa) också ville se. Sedan blev det lite Enya-skiva (också julklapp) medan jag försökte sätta mig in i Wuthering Heights (Emily Brontë). Det gick inte så bra, får försöka senare igen, utan musiken. Sedan är vi nog nästan framme vid den här tiden, faktiskt! Har ätit lunch förstås ... Och nu är jag lite social, sitter vid MSN samtidigt som jag skriver.

Jag hoppas att ni har en lika bra jul som jag! Men jag kanske ska beskriva lite mer. Ska vi gå tillbaka i tiden och börja vid skolavslutningen? Jag lovar att inte skriva en uppsats!

Jaha. Man klär sig lite fin till avslutningen och ger sig av. Sedan kommer man hem igen - äntligen är det jullov! Vad gör man sedan? Jo, man byter om från de fina kläderna till fula vardagskläder och attackerar huset med dammtrasor och dammsugare. Denna belägring pågår (med hjälp av resten av familjen) till ungefär sju på julaftons kväll. Då pyntar vi som galningar och lagar maten. Vi duschar och klär oss fina och kastar in paketen under granen. Sedan börjar julafton på riktigt. Åh, vilket skrattutbrott jag fick igår när SVT:s julvärd började beskriva hur det såg ut hos hemma hos TV-tittarna. Hans beskrivining var väldigt långt från verkligheten hemma hos oss.

Men, men. Nu är det årets bästa dag, den vill jag inte slösa bort för varken mig själv eller för er, så nu ska jag snart gå härifrån. Åtminstone ska jag inte skriva mer. Ha en underbar jul, allesammans!


Operan i Paris, vad annars?!

Wie der Adler

Mitt liv har börjat bestå av främst två saker den senaste tiden: plugg och städning. Idag har jag börjat med att städa hela uppehallen (ett stort jobb) så nu kan man gå där! Fast egentligen borde jag ha skrivit på min engelska (Charlotte Brontë och Jane Eyre) och min biologi (Andning och Gasutbyte). Men det är roligare att städa, för då får man julkänslor. Särskilt om man spelar julmusik på hög volym samtidigt.

Gör jag inget av ovanstående så läser jag mest. Jag gillar att läsa. Dels för själva läsandets skull, men dels också för att man får inspiration till att skriva egna saker när man läser mycket. Allt man har läst/sett på film blandas ihop i en enda röra i huvudet, och ur den röran bildas sedan nya berättelser på mitt eget vis.

Alla årets luciatåg är i alla fall avklarade nu. Skönt men lite sorgligt. Hm. Det ger mig åtminstone ordentligt med tid att köpa julklappar. Och göra julklappar.




RSS 2.0